Przeczytałem książkę Siemionowej, skompletowałem niezbędne składniki i wczoraj zacząłem działania. I dopiero kiedy przyszło do praktyki, zorientowałem się, że:
1) Po pierwsze, przyjmowanie dehelmintyka nr 1 jest opisane niejasno. Jako przykłady:
- strona 86 - "1 łyżeczkę mieszanki zalać wieczorem 0,5 litrem wrzątku.Rano wypić na czczo pół szklanki"
- strona 198 - "1 łyżeczkę mieszanki należy zalać wieczorem 200 ml wrzątku i przyjmować po 100 ml wyciągu"
- strona 265 - "Wieczorem zalewają wrzątkiem i zostawiają do naciągnięcia. Rankiem kuracjusze przyjmują po 100 ml naparu"
I teraz sam już nie wiem ile tego wrzątku, i ile później wypić naparu? Wydaje mi się, że jest jednak różnica, pomiędzy przepisem ze strony 86, a kolejnymi? Przyjąwszy, że jednak prawidłowy jest ten wariant 2 i 3, nie rozumiem po co mam zalewać 200 ml wrzątku i później wypijać tylko połowę? Czyste marnotrawstwo. A w rozkładzie dnia, jest napisane, że dehelmintyk nr 1 przyjmuje się tylko raz dziennie, czyli wypijam 100 ml a drugie 100 ml do zlewu?
Może ktoś już to przerabiał i doszedł do jakichś sensownych wniosków? Bardzo proszę o komentarze.
Ja na razie wypiłem po prostu 2x100 ml. Bo nie mieści mi się w głowie, że najpierw mam narobić szklankę picia, a później połowę wylać

2) Druga rzecz to spożywanie glinki kaolinowej (KaoGsil). Kupiłem w igya.pl odpowiednik i chcę to jeść/pić, ale nie mogę znaleźć informacji w książce ile tego dziennie zjeść i w jakiej postaci. Na razie zrobiłem tak, że jedną łyżeczkę proszku rozpuściłem w kubku wody (po kilku godzinach ładnie się wszystko rozpuszcza) i wypiłem. Ale czy to na pewno prawidłowy sposób?
Jakby ktoś znalazł inne nieścisłości, to bardzo proszę o podzielenie się nimi.
No i bardzo proszę szanownych forumowiczów o uwagi co do tego dawkowania.
Pozdrawiam wszystkich.